Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (2024)

  1. Home
  2. Zoekresultaten
  3. Oceania Cruises
  4. Marina
  5. Wereldcruise Cruise vanaf Miami naar Rio de Janeiro

55 daagse cruise met Marina van Oceania Cruises

Catalogusprijs:

Datums en prijzen

Verdien Flying Blue Miles

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (1)

Boek nu bij ons en verdien Flying Blue Miles

Organisator:Oceania
Cruise rederij:Oceania Cruises
Vaargebied:Wereldcruise
Vertrekhaven:Miami (VS)
Aankomsthaven:Rio de Janeiro (Brazilië)
Datum:november 2025

Details

Kaart

We hebben uw toestemming nodig om de Google Maps-service te laden.Deze externe dienst kan gegevens verzamelen over uw activiteiten. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid. U kunt akkoord gaan met het gebruik van de dienst door naar Cookie-instellingen te gaan en "Externe inhoud" te accepteren.

De bovenstaande routekaart dient alleen als voorbeeld, en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Route

DagBestemmingAankomstVertrekMeer
1.

Miami (VS)

Vertrek: 19:00

19:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (162)

Stijlvolle art deco, kleurrijke life-guard huisjes en neonverlichting. Het toerisme in trendy Miami kreeg een boost toen het in de jaren 80 het toneel was van de populaire tv-serie Miami Vice. Behalve het standaard zon, zee en strandconcept staat de Zuid-Amerikaanse stad bekend om de wijk South Beach waar hippe clubs en art-decohotels elkaar afwisselen.

Caribbean cruises beginnen vaak in Miami, dat de toegangspoort is tot zowel de oostelijke als westelijke Caribbean en Mexico. De helft van de bevolking is van Cubaanse en Zuid-Amerikaanse afkomst en dat is te merken in Little Havana waar de mensen een relaxte, maar levendige way of life hebben. Flaneer over de boulevard Oceans Drive en bezoek de artiestenwijk Coconut Grove of Coral Gables met haar typisch Europese sfeer. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op het prachtig witte zandstrand waar elk life-guard huisje is voorzien van een vrolijke kleur. Natuurliefhebbers worden aangeraden een bezoek te brengen aan The Everglades, het tweede grootste park van Amerika waar onder andere alligators en schildpadden en diverse andere (bedreigde) diersoorten zich bevinden.

2.

op zee

3.

Cozumel (Mexico)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 23:00

08:0023:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (163)

Het grootste eiland van Mexico ligt op 57 kilometer afstand van Cancun en op 20 kilometer afstand van de kust van Mexico. Het eiland heeft zich ontwikkeld tot een populaire vakantiebestemming dankzij de idyllische stranden, het brede aanbod aan watersporten en de Maya-ruïnes. De veerboot legt aan bij "San Miguel de Cozumel", waar bezoekers het "Museo de la Isla de Cozumel" kunnen bezoeken met artefacten die de natuurlijke geschiedenis van het eiland beschrijven. In het noorden van het eiland zijn er verschillende ruïnes van de oude Maya-cultuur. Cozumel was ooit een bedevaartsoord voor de Maya's die hulde wilden brengen aan de godin van de maan, Ixchel. De beroemde lagune "Chankanaab" is te bereiken via de hoofdweg naar het noorden. De lagune heeft meer dan 50 soorten tropische vissen, schelpen en koralen en wordt gezien als een soort natuurlijk aquarium.

4.

Costa Maya (Mexico)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 19:00

08:0019:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (164)

Costa Maya is een prachtige bestemming met havenfaciliteiten van wereldklasse en ligt in het zuid-oosten van Mexico. Het is een stad rijk aan culturele en natuurlijke hulpbronnen, waar u de erfenis van de Maya-geschiedenis, de natuur en de prachtige landschappen uit de eerste hand kunt ervaren. Costa Maya gelegen op schiereiland Yucatán heeft vele mogelijkheden om te zwemmen en biedt strandactiviteiten voor alle leeftijden. Er zijn dan ook mogelijkheden genoeg om te snorkelen of te duiken. Het slapende dorpje komt helemaal tot leven wanneer er een cruiseschiparriveert. Hier gaat men niet met tenders naar de wal maar het schip zal aan een kade afmeren. In Costa Maya zijn vele winkeltjes, restaurantjes en een zwembad gevuld met zeewater. Prijzen zijn hier wel veel hoger als in de stad Mahahual waar u proeft van de Mexicaanse sfeer. Andere must-sees zijn de archeologische gebieden van Dzibanché en Kohunlich, de Bacalar-lagune en de Caribische stranden die zich kilometers ver uitstrekken.

5.

Belize City (Belize)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 18:00

08:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (165)

Hoewel er verschillende aanleghavens zijn is die van Belize City de haven waar de meeste cruiseschepen aanleggen. Met tenders gaat u naar de wal en eenmaal daar aangekomen vindt u Belize Tourism Village. Dit werd speciaal voor cruisepassagiers gebouwd. Het complex bestaat uit 3 terminals en 3 parken en probeert de toerist een beetje te laten zien, horen en proeven wat Belize is. Er zijn meer dan 50 winkeltjes, vele restaurantjes waar men de lokale gerechten kan eten en drinken, live muziek, internet cafe en banken. Er is een groot aanbod van kunst uit Belize, kleding, juwelen en taxfree winkels. Hier is ook het Belize Toeristen Bureau gevestigd. Indien men niet deelneemt aan excursies die aan boord worden georganiseerd kan men hier terecht als men op eigen gelegenheid wat wilt ondernemen naar bijna alle delen van het land, de eilanden, boottochten langs de mooie kusten en over de rivieren. Dit laatste te boeken bij de Belize Water Taxi Organisation die ook uitstapjes hebben voor liefhebbers van snorkelen, duiken, vissen, zeilen, windsurfing of zwemmen met dolfijnen (indien de tijd van het jaar). Vanaf hier kan men met de bus of minibusjes naar Altun Ha en Lamanai, de twee voornaamste Maya overblijfselen in het regenwoud. Dit is eigenlijk een “must”. Belize City is een echte havenstad met toch vele mogelijkheden voor de toerist, zoals musea met allerlei voorwerpen die men heeft opgegraven uit de tijden van de Maya’s.

6.

Harvest Caye (Belize)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 19:00

08:0019:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (166)
7.

Santo Tomás de Castilla (Guatemala)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 18:00

08:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (167)

Santo Tomás de Castilla is uw toegangspoort tot het ongerepte Guatemala, waar de natuur nog vrij spel heeft en waar eeuwenoude Maya ruïnes opduiken tussen het gebladerte. Santo Tomás de Castilla werd een belangrijke aanleghaven toen in 1976 veel voorzieningen in de nabijgelegen havenstad Puerto Barrios werden verwoest door een aardbeving. In de stad bevinden zich ook een marinebasis en een Belgische begraafplaats. Vanuit Santo Tomás de Castilla kunt u een excursie maken naar de Río Dulce en het Izabalmeer. Mayaruïnes vindt u onder andere in Quiriguá. Het Izabalmeer is het grootste meer van Guatemala en wordt ook wel Golfo Dulce genoemd. Het meer ligt slechts één meter boven de zeespiegel en is op sommige plekken wel 18 meter diep.

De Río Dulce (‘zoete rivier’) ontspringt in het Izabalmeer en komt uit in de Caribische zee. Tijdens een boottocht over de rivier komt u behalve de plaatselijke bewoners in hun bootjes een van de grootste bruggen in Midden-Amerika tegen, die de steden Fronteras en El Relleno met elkaar verbindt. Ook vaart u over een lang, smal meer (El Golfete) en door een diepe bergkloof met watervallen, veel bloemen en hier en daar een aap of een toekan.

8.

Roatan (Honduras)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

08:0017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (168)

Roatan is het grootste eiland ten noorden van Honduras en maakt deel uit van de Bahia-archipel. Jarenlang bleef het onopgemerkt voordat het werd herontdekt; het wordt nu beschouwd als het mooiste eiland van de Caraïben. Het koraalrif is het op één na grootste ter wereld, na het Great Barrier Reef. Het is gemakkelijk voor snorkelaars en duikers om verbluffend mooie koraalriffen te bereiken in de helderste kleuren, sponzen, koraalgrotten en wrakken. Kristalhelder water en witte zandstranden zijn perfect om in te zwemmen en om gewoonweg te ontspannen. De grootste steden op Roatan zijn de hoofdstad Coxen Hole en de haven, French Harbour. Oak Ridge is de thuisbasis van het duikhotel Reef House en het gelijknamige duikstation. De stad is in tweeën gedeeld door een waterweg en de huizen zijn gebouwd op palen.

9.

op zee

10.

Puerto Limon (Costa Rica)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

08:0017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (169)

Puerto Limón wordt meestal kortweg Limón genoemd. Het stadspark Vargas vlakbij de zee en ook de levendige “mercado” (markt) in de stad zijn een bezoekje waard. Puerto Limón is een drukke havenstad aan de Caribische kust. De stad telt 70.000 inwoners. San José is de hoofdstad van Costa Rica en telt 300.000 inwoners. De stad is in 1783 gesticht, maar stelde lange tijd niks voor. In 1823 werd San José na een korte burgeroorlog de hoofdstad ten koste van Cartago. De stad begon te groeien, ook omdat de koffieteelt opkwam in dit gebied. Van de oude koloniale gebouwen is nu niet veel meer over. In het centrum komen steeds meer moderne gebouwen. Het stratenpatroon bestaat uit oost-west lopende avenida’s en noord-zuid lopende calles. De vriendelijke en behulpzame inwoners noemen zichzelf Josefinos/as.

11.

Panama-stad (Panama)

Aankomst: 20:00

20:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (170)

Tropische regenwouden en indianenstammen. Panama-Stad is de fascinerende hoofdstad van het Midden-Amerikaanse land Panama, maar staat vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan het Panamakanaal. De spectaculaire tocht met het cruiseschip door het kanaal maakt het mogelijk om binnen een halve dag de Atlantische Oceaan te verruilen voor de Grote Oceaan. Het schip moet in die tijd 3 sluizen en 26 meter hoogteverschil overbruggen: een vernunftig staaltje techniek. Dit is het enige moment dat de kapitein zijn roer en gezag uit handen moet geven. Een onvergetelijke ervaring!

De oude stad ligt zo’n 10 km ten oosten van het huidige Panama-Stad en werd in 1519 gesticht door Pedro Arias de Avila. Slenter door Casca Viejo, de oude wijk met historische gebouwen. Het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, maar is een hippe wijk vol restaurants, galeries en wijnbars. Of maak een wandeling door het tropische regenwoud Parque Natural Metropolitano aan de rand van de stad. Een andere bijzonder bezienswaardigheid zijn de sluizen van Miraflores waar u de gigantische cruiseschepen en tankers door de sluizen ziet gaan.

De multiculturele invloeden zijn goed merkbaar in de Panamese keuken. Traditionele gerechten zijn pollo (kip) en pescado (vis). Nationaal gerecht is Sanchoco, een pittige schotel van kip en groenten. Ook Ceviche is een populair gerecht waarbij vis of schelpdieren worden gemarineerd in citroensap en veelal rauw wordt gegeten of Patacones de platano, gebakken banaan. Ropa Vieja (vrijvertaald: oude kleren) is een rundvleesschotel. Veel gerechten worden bereid met kokos of kokosmelk.

12.

Panama-stad (Panama)

Vertrek: 19:00

19:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (171)

Tropische regenwouden en indianenstammen. Panama-Stad is de fascinerende hoofdstad van het Midden-Amerikaanse land Panama, maar staat vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan het Panamakanaal. De spectaculaire tocht met het cruiseschip door het kanaal maakt het mogelijk om binnen een halve dag de Atlantische Oceaan te verruilen voor de Grote Oceaan. Het schip moet in die tijd 3 sluizen en 26 meter hoogteverschil overbruggen: een vernunftig staaltje techniek. Dit is het enige moment dat de kapitein zijn roer en gezag uit handen moet geven. Een onvergetelijke ervaring!

De oude stad ligt zo’n 10 km ten oosten van het huidige Panama-Stad en werd in 1519 gesticht door Pedro Arias de Avila. Slenter door Casca Viejo, de oude wijk met historische gebouwen. Het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, maar is een hippe wijk vol restaurants, galeries en wijnbars. Of maak een wandeling door het tropische regenwoud Parque Natural Metropolitano aan de rand van de stad. Een andere bijzonder bezienswaardigheid zijn de sluizen van Miraflores waar u de gigantische cruiseschepen en tankers door de sluizen ziet gaan.

De multiculturele invloeden zijn goed merkbaar in de Panamese keuken. Traditionele gerechten zijn pollo (kip) en pescado (vis). Nationaal gerecht is Sanchoco, een pittige schotel van kip en groenten. Ook Ceviche is een populair gerecht waarbij vis of schelpdieren worden gemarineerd in citroensap en veelal rauw wordt gegeten of Patacones de platano, gebakken banaan. Ropa Vieja (vrijvertaald: oude kleren) is een rundvleesschotel. Veel gerechten worden bereid met kokos of kokosmelk.

13.

op zee

14.

Manta (Ecuador)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 18:00

08:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (172)

Manta ligt aan de kust van de Stille Oceaan, en is een van de belangrijkste havens van Ecuador. De steunpilaar van de economie van deze stad met zo’n 200.000 inwoners is tonijn – zowel vissen als de verwerking en het inblikken van de vangst. Toch is Manta een aangename havenstad met een aantal eigentijdse gebouwen en een paar historische bezienswaardigheden, interessante musea en natuurlijke schoonheid in de vorm van parken en nabijgelegen stranden. Een van die stranden is San Lorenzo beach, welke bekend staat om zijn mooie rots vormaties.

15.

Guayaquil (Ecuador)

Aankomst: 09:00

Vertrek: 20:00

09:0020:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (173)

Guayaquil is de grootste stad van Ecuador. Het is ook het economische centrum van het land en heeft de grootste haven. De historische bezienswaardigheid van de stad is de "Rotonda", die uitkijkt over de tuinpromenade "Paseo de las Colonias". Er zijn daarnaast nog vele andere attracties vlakbij, zoals het regeringsgebouw en het stadhuis. In het noorden van de stad kunnen bezoekers het oude fort "La Planchada" bekijken. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Santo Domingo-kerk in de woonwijk "Las Peñas", het "Museo Municipal" en de talrijke stranden niet ver van de stad.

16.

op zee

17.

Salaverry (Peru)

Aankomst: 07:00

Vertrek: 17:00

07:0017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (174)

Salaverry aan de voet van de Andes heeft de charme van een koloniale stad behouden met zijn oude kerken, koloniale huizen en balkons en achtertuinen versierd met bloemen. Voor de kathedraal op de Plaza de Armas staat een sculptuur die de bevrijding van Peru herdenkt. Er zijn veel herenhuizen die toeristen kunnen bezoeken, zoals het 'House of Emancipation', waar de onafhankelijkheid van Peru van Spanje werd verklaard. Vanuit Salaverry kunnen bezoekers uitstapjes maken naar de legendarische Inca-sites Cuzco en Machu Picchu. Er zijn veel ruïnes uit de tijd van de Inca's, waaronder de Coricancha, de tweede zonnetempel. Kerken zoals La Merced en het San Francisco Belén de los Reves-klooster uit de 17e eeuw, evenals de kloosters Santa Clara en San Blas zorgen voor een indrukwekkende mix van Spaanse en inheemse Indiase architectuur.

18.

Callao (Peru)

Aankomst: 09:30

Vertrek: 17:00

09:3017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (175)

Callao is een buitenwijk van Lima, de hoofdstad van Peru. Callao is het belangrijkste transportknooppunt van Zuid-Amerika, met een van de grootste havens op dit zuidelijk halfrond. Lima is ook de grootste stad van het land, in het westen van Peru aan de Pacifische kust. De oude binnenstad van Lima staat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is een mix van gebouwen in koloniale stijl en moderne architectuur. Het "Plaza de Armas" is het echte hoogtepunt. Hier bevinden zich de kathedraal, het presidentieel paleis en vele belangrijke kerken, zoals de Iglesia San Francisco, de Iglesia la Merced en de Iglesia Santo Domingo. Op de hoek van de Plaza staat een ruitermonument ter ere van de Spaanse veroveraar Francisco Pizarro, die Lima oprichtte in januari 1535, om hier de heerschappij over het veroverde koninkrijk van de Inca's te vestigen. Het klooster van San Francisco met zijn catacomben, dat dicht bij de Plazuela San Francisco ligt, is ook een bezoek waard. Een uitstapje naar de Plaza de Mayo, bruisend van honderden handelaren en de winkelstraat Calle Union zijn ook zeker een bezoek waard. Andere bezienswaardigheden zijn: het Museo de la Nacion, het "Museo de Oro" en de wijken Miraflores en Barranco.

Lima ligt in het dal van de rivier de Rimac, aan de kust van de Pacifische Oceaan. Het klimaat is vochtig: natte milde winters met temperaturen steeds boven de 13° Celsius en zomers waarin het kwik beneden de 31° blijft.

19.

op zee

20.

op zee

21.

Coquimbo (Chili)

Aankomst: 12:00

Vertrek: 20:00

12:0020:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (176)

Samen met de naburige stad La Serena vormt deze badplaats en havenstad het centrum van het 'kleine noorden' van Chili. De nieuw gebouwde waterkant is de perfecte plek om de oude stad te verkennen. Vooral het contrast tussen de gebouwen die rond 1950 zijn gebouwd volgens het socialistische model en de kerken uit de 17e en 18e eeuw is opvallend. La Serena, na Santiago de tweede oudste stad van Chili, is ook zeker een bezoek waard. Het heeft 29 kerken en een romantische 'Avenida' met Romeinse en Griekse beelden.

22.

San Antonio (Chili)

Aankomst: 16:00

16:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (177)

San Antonio is een stad in de regio Valparaíso en heeft een van de grootste havens van Chili. Dit is niet alleen een belangrijke economische factor, maar ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kan worden verkend tijdens een havenrondvaart. Zeeleeuwen en pelikanen zijn ook te zien in de haven. Op zondagochtend vindt hier de grote vis- en zeevruchtenmarkt plaats, waar vers gevangen vis rechtstreeks door de vissers wordt verkocht. Lokaal handwerk kan worden gekocht als souvenir in de kleine winkeltjes op de pier. Naast het verblijf in de haven wordt een wandeling over de "Paseo Bellamar" -straat aanbevolen, die een prachtig uitzicht op de zee biedt.

23.

San Antonio (Chili)

Vertrek: 19:00

19:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (178)

San Antonio is een stad in de regio Valparaíso en heeft een van de grootste havens van Chili. Dit is niet alleen een belangrijke economische factor, maar ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kan worden verkend tijdens een havenrondvaart. Zeeleeuwen en pelikanen zijn ook te zien in de haven. Op zondagochtend vindt hier de grote vis- en zeevruchtenmarkt plaats, waar vers gevangen vis rechtstreeks door de vissers wordt verkocht. Lokaal handwerk kan worden gekocht als souvenir in de kleine winkeltjes op de pier. Naast het verblijf in de haven wordt een wandeling over de "Paseo Bellamar" -straat aanbevolen, die een prachtig uitzicht op de zee biedt.

24.

op zee

25.

Puerto Montt (Chili)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

08:0017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (179)

Een goede plek om een beetje sfeer te proeven in dit havenstadje is de vismarkt van Angelmo, even ten zuidwesten van het centrum. Puerto Montt is een gemeente in de Chileense provincie Llanquihue in de regio Los Lagos en telt bijna 176.000 inwoners. Het is van oudsher een visserstadje. De stad ligt aan het water en vormt tegenwoordig een belangrijk knooppunt. Zowel voor de lokale economie als voor het toerisme. Het is het startpunt voor de Navimag Ferries langs de Chileense fjordenkust naar Puerto Natales en ook degenen die een bezoek willen brengen aan Chiloé eiland doen dit vaak vanuit Puerto Montt. Het stadje zelf is ook best de moeite waard. Ook kunnen vanuit Puerto Montt verschillende mooie dagexcursies worden gemaakt zoals tochten naar de Osorno vulkaan, de Petrohue watervallen en het Alerce Andino National Park. Medio negentiende eeuw vestigden Duitse kolonisten zich in Puerto Montt. De stad kenmerkt een midden Europese architectuur met hoge daken en sierlijke balkons. Het oudste gebouw van de stad bevindt zich op de plaza van de stad en is de Redwood Kathedraal, deze dateert uit 1856. De nabijgelegen haven van Angelmó en het Eiland Tenglo bieden een meer ontspannen atmosfeer aan. Angelmó heeft een uitstekende ambachtenmarkt en wonderbaarlijke zeevruchten.

26.

Castro (Chiloé, Chili)

Aankomst: 07:00

Vertrek: 16:00

07:0016:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (180)

Castro is de hoofdstad van Chiloe, een klein eiland voor de Chileense kust in de Stille Oceaan. De mensen hier staan bekend om hun hartelijkheid en gastvrijheid. Alle steden van Chiloe liggen aan zee. Typisch voor Castro zijn de kleurrijke huizen op palen en de kleine blokhutten aan de Fjordkust. De op palen gebouwde huizen, die "Palafitos" worden genoemd, staan in het getijdengebied aan de kust; hun houten palen worden dagelijks overspoeld door het stijgende zeewater. De stad staat daarnaast ook bekend om zijn volksmuziek en wollen handwerk.

27.

Puerto Chacabuco (Chili)

Aankomst: 09:00

Vertrek: 19:00

09:0019:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (181)

Puerto Chacabuco en de Chileense archipel maken indruk op bezoekers met hun verbluffende schoonheid - grillige fjorden, imposante gletsjers en het met sneeuw bedekte Andes gebergte. De schoonheid van de baai van Puerto Chacabuco wordt duidelijk zodra men de haven binnenvaart. Watervallen stromen langs de steile wanden van de kloof, terwijl honderden vogelsoorten samenkomen om voedsel te zoeken op de kleine, voor de kust gelegen eilanden.

28.

Laguna San Rafael (Chili)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 18:00

08:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (182)

Laguna San Rafael is een nationaal park dat grotendeels op het schiereiland Taitao ligt. De belangrijkste attracties van het park zijn de vergletsjerde delen van het vasteland en de berg Monte San Valentín met een hoogte van meer dan 4.000 meter.

29.

Chileense Fjorden (Chili)

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (183)

Het zuiden van Chili wordt gekenmerkt door een uniek fjordenlandschap, dat bestaat uit honderden eilanden, kloven en bergen. De smalle en diepe baaien reiken ver landinwaarts en zijn gevuld met zeewater. Het Torres del Paine National Park dat hier ligt, is waarschijnlijk het bekendste van heel Chili en vertegenwoordigt de hele regio. Het landschap is afwisselend met de hoge bergen, vele meren, grote bossen en een gevarieerde fauna. De Chileense fjorden strekken zich in totaal enkele duizenden kilometers uit van Puerto Montt tot Kaap Hoorn aan het einde van Amerika.

30.

Chileense Fjorden (Chili)

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (184)

Het zuiden van Chili wordt gekenmerkt door een uniek fjordenlandschap, dat bestaat uit honderden eilanden, kloven en bergen. De smalle en diepe baaien reiken ver landinwaarts en zijn gevuld met zeewater. Het Torres del Paine National Park dat hier ligt, is waarschijnlijk het bekendste van heel Chili en vertegenwoordigt de hele regio. Het landschap is afwisselend met de hoge bergen, vele meren, grote bossen en een gevarieerde fauna. De Chileense fjorden strekken zich in totaal enkele duizenden kilometers uit van Puerto Montt tot Kaap Hoorn aan het einde van Amerika.

31.

Punta Arenas (Chili)

Aankomst: 07:00

Vertrek: 16:00

07:0016:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (185)

Meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland is Punta Arenas. Hier komt men graag om te genieten van het adembenemende landschap dat bestaat uit gletsjers, meren en fjorden. Punta Arenas is een gemeente in de Chileense provincie Magallanes in de regio Magallanes y la Antártica Chilena. Punta Arenas telt 130.136 inwoners.Punta Arenas is een stad bij het zuidelijke puntje van Chili, bij de Straat Magellaan. Het is ook de 3e grootste stad van heel Patagonië. De naam Punta Arenas is afgeleid van het Spaanse Punta Arenosa ("Zanderige Punt"). De meeste inwoners van Punta Arenas zijn van Spaanse, Portugese, Kroatische, Britse of Scandinavische afkomst.

32.

Ushuaia (Argentinië)

Aankomst: 10:00

Vertrek: 18:00

10:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (186)

Ushuaia is dé vertrekplaats voor reizen naar Antarctica en is de hoofdstad van het Argentijnse deel van Tierra del Fuego. De stad, die wordt beschouwd als de meest zuidelijke stad ter wereld, ligt direct aan de met sneeuw bedekte bergen van de Andes en aan het Beagle-kanaal. Het is gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Tierra del Fuego, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden van Argentinië. De stad telt ongeveer 60.000 inwoners en is gebouwd door gevangenen. De oude gevangenis is om deze reden een belangrijke attractie geworden en is een echte must-see. De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. De plaats is in trek bij toeristen. Voornamelijk het nationale park, het maken van tochten op het Beaglekanaal en wandelingen door de plaatselijke flora en fauna zijn erg populair.

33.

Drake Passage (Antartica)

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (187)

De "Drake Passage" - meer dan 100 km ten zuiden van Kaap Hoorn - is een bijna 1.000 km brede zeeweg tussen de South Shetland Islands en de punt van Zuid-Amerika. De stormachtige waterweg is volgens de Engelse zeevarende Sir Francis Drake uit de 16e Century genoemd.

34.

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (188)

Het Antarctisch Schiereiland is niet alleen populair vanwege de adembenemende natuur, maar ook het spectaculaire landschap met de gletsjers, ijsbergen en fjorden is een reden waarom jaarlijks honderden mensen Antarctica aandoen. Antarctica is de meest winderige plek op aarde en daardoor erg moeilijk te bereiken. Het schiereiland is echter het enige eiland in Antarctica dat zich uitstrekt buiten de poolcirkel en daardoor iets klimaatvriendelijker is dan de rest van het continent. Elk jaar vertrekken veel expeditieschepen naar het schiereiland om pinguïns, gletsjers en ijsbergen te zien.

35.

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (189)

Het Antarctisch Schiereiland is niet alleen populair vanwege de adembenemende natuur, maar ook het spectaculaire landschap met de gletsjers, ijsbergen en fjorden is een reden waarom jaarlijks honderden mensen Antarctica aandoen. Antarctica is de meest winderige plek op aarde en daardoor erg moeilijk te bereiken. Het schiereiland is echter het enige eiland in Antarctica dat zich uitstrekt buiten de poolcirkel en daardoor iets klimaatvriendelijker is dan de rest van het continent. Elk jaar vertrekken veel expeditieschepen naar het schiereiland om pinguïns, gletsjers en ijsbergen te zien.

36.

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (190)

Het Antarctisch Schiereiland is niet alleen populair vanwege de adembenemende natuur, maar ook het spectaculaire landschap met de gletsjers, ijsbergen en fjorden is een reden waarom jaarlijks honderden mensen Antarctica aandoen. Antarctica is de meest winderige plek op aarde en daardoor erg moeilijk te bereiken. Het schiereiland is echter het enige eiland in Antarctica dat zich uitstrekt buiten de poolcirkel en daardoor iets klimaatvriendelijker is dan de rest van het continent. Elk jaar vertrekken veel expeditieschepen naar het schiereiland om pinguïns, gletsjers en ijsbergen te zien.

37.

op zee

38.

Port Stanley (Oost-Falkland, Falklandeilanden)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

08:0017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (191)

Port Stanley is de hoofdstad van de Falkland Eilanden met bezienswaardigheden die de moeite waard zijn (herinneringen aan de Falkland-oorlog in 1982). De Falkland Eilanden, aan de rand van de Zuidelijke IJszee gelegen, werden voor het eerst in 1504 door de Italiaanse ontdekkingsreiziger Vespucci genoemd. Hun huidige naam kregen de eilanden in 1690 van de Schotse zeevaarder John Strong die de eilandengroep aandeed en deze noemde naar zijn landsheer lord Falk. Er wonen opdeze eilanden slechts 1919 mensen en de meesten hiervan (1239) in de hoofdstad Port Stanley op het Ostfalkland. De eilandengroep bestaat uit twee grote eilanden; Ostfalkland en Westfalkland, en ca 100 kleinere onbewoonde eilandjes. Op de Falkland Eilanden zijn vooral schapen en runderen te vinden en deze dieren zijn dan ook het belangrijkste exportartikel. Behalve schapen-en rundvlees, vis en groente, aardappelen en een kleine hoeveelheid graan, moet het grootste gedeelte van de voedingsmiddelen ingevoerd worden. Port Stanley is in werkelijkheid meer een dorp dan een stad. Een dorp dat als een wild-weststadje aandoet. Om het koele klimaat te overwinnen zijn de huizen met vrolijke kleuren beschilderd. Port Stanley werd in 1845 gesticht en groeide langzaam uit tot bevoorradings -en reparatiestation voor schepen. Maar het bekendst is het natuurlijk vanwege de Falkland-oorlog in 1982.

39.

op zee

40.

Puerto Madryn (Argentinië)

Aankomst: 09:00

Vertrek: 19:00

09:0019:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (192)

Het natuurgebied de San Jose Golf is de trekpleister van Puerto Madryn. Misschien ziet u wel de zeeleeuwen of de pinguïns voor het eerst echt in uw leven! Dit eens zo rijke land (Argentina = land van zilver) maakt al sinds jaar en dag een crisis door, die, als zo vaak in Zuid-Amerika, zijn oorsprong vindt in politieke en economische tegenstellingen. Argentinië was vroeger bekend als vleesnatie (grote steaks en corned beef) met begrippen als pampa's (de uitgestrekte Argentijnse weidevlakten) en gaucho's (synoniem voor de Amerikaanse cowboys) maar vandaag de dag is de vleesproductie sterk teruggelopen. Puerto Madryn werd in 1886 gesticht door de Britten. Sinds 1974 is de stad sterk gegroeid vanwege de aanleg van de Storni Pier en de eerste Argentijnse aluminium fabriek. Behalve aluminium zijn ook het toerisme en visserij belangrijke inkomstbronnen. De stad ligt aan de Nuevo Golf naast het schiereiland Valdes. Aan de andere kant van het schiereiland vinden we de San Jose Golf, welke onlangs tot een beschermd natuurgebied is verklaard. En dit natuurgebied is de bezienswaardigheid van Puerto Madryn. Het ligt ca 18 km ten noorden van de stad en is een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Zeeleeuwen, zeeolifanten, Guanacos, Magellan-pinguïns en vele andere zeedieren zijn hier te zien. De Magellan-pinguïn was een eeuw geleden vrijwel uitgeroeid door de robbenjagers, die de olie van deze dieren wilden. Vandaag de dag vinden we hier dankzij de bescherming weer ca. 1 miljoen van deze dieren. Als u geluk heeft kunt u op zee zelfs walvissen en orka’s zien.

41.

op zee

42.

op zee

43.

Buenos Aires (Argentinië)

Aankomst: 05:00

05:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (193)

Imposante paleizen, neoklassieke architectuur, voetbal en tango. Meer dan een derde van de Argentijnen woont in de hoofdstad Buenos Aires, wat ‘goede luchten’ betekent en ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd. Het doet Europees aan met haar koloniale huizen en brede boulevards dankzij Europese immigranten die begin 20e eeuw de stad grotendeels ontwierpen. Overal in Buenos Aires is de Latijns-Amerikaanse sfeer merkbaar. Zo klinkt de tango vanuit de bars en clubs, vooral in de oude volkswijken Boedo en Nueva Pompeya, waar de tango geboren werd. Wandel door de elegante wijken Palermo en Recoleta.

Argentinië staat bekend om haar vlees en wijn. Maar ook de Spaanse en Italiaanse invloeden zijn terug te vinden in de Argentijnse keuken. Zo staat er behalve de Argentijnse steak ook pizza en pasta op het menu. Proef van de churrasco, gemarineerd vlees van de BBQ dat aan een spies wordt geserveerd. Typisch Argentijns is de dulce de leche, melk dat wordt ingekookt met suiker, zodat er een soort dikke pudding ontstaat.

44.

Buenos Aires (Argentinië)

Vertrek: 18:00

18:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (194)

Imposante paleizen, neoklassieke architectuur, voetbal en tango. Meer dan een derde van de Argentijnen woont in de hoofdstad Buenos Aires, wat ‘goede luchten’ betekent en ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd. Het doet Europees aan met haar koloniale huizen en brede boulevards dankzij Europese immigranten die begin 20e eeuw de stad grotendeels ontwierpen. Overal in Buenos Aires is de Latijns-Amerikaanse sfeer merkbaar. Zo klinkt de tango vanuit de bars en clubs, vooral in de oude volkswijken Boedo en Nueva Pompeya, waar de tango geboren werd. Wandel door de elegante wijken Palermo en Recoleta.

Argentinië staat bekend om haar vlees en wijn. Maar ook de Spaanse en Italiaanse invloeden zijn terug te vinden in de Argentijnse keuken. Zo staat er behalve de Argentijnse steak ook pizza en pasta op het menu. Proef van de churrasco, gemarineerd vlees van de BBQ dat aan een spies wordt geserveerd. Typisch Argentijns is de dulce de leche, melk dat wordt ingekookt met suiker, zodat er een soort dikke pudding ontstaat.

45.

Montevideo (Uruguay)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 20:00

08:0020:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (195)

Montevideo, de hoofdstad van Uruguay en de gelijknamige gemeente wordt gezien als het economische, administratieve en culturele centrum van het land. De nabijgelegen resorts met hun stranden maken de haven bijzonder aantrekkelijk. De stad bestaat uit de ‘Oude Stad’ - het gedeelte rondom het Plaza Matriz, het Plaza Independencia en de Avenida 18 de Julio - en de ‘Nieuwe Stad” met enkele mooie villawijken en aantrekkelijke parken en is er het Montevideo van de rambla (boulevard) langs de zee en de nabijgelegen stranden. Bezienswaardigheden zijn onder andere: heuvel Montevideo; het mausoleum gewijd aan de nationale held, José Gervasio Artigas; de voormalige zetel van het nationale parlement, "Cabildo"; de kathedraal, het Nationaal Historisch Museum en de Schone Kunsten.

De Avenida 18 de Julio is de beste winkelstraat van de stad, gelegen ten oosten van de Oude Stad. Er is een overdekte handwerkmarkt op het Plaza Cagancha. Het Montevideo Shopping Centreheeft naast vele winkels tevens een bioscoop en een self-service restaurant. Daarnaast is er is een nieuw populair winkelcentrum geopend bij Punta Carretas in een oude gevangenis.

Punte del Este ligt op een afstand van 139 km van Montevideo. Het is aan de ene kant aan de baai gelegen en aan de andere kant aan de Atlantische Oceaan. Het is het grootste en bekendste resort van Uruguay en is erg populair bij de Argentijnen. Het smalle schiereiland Punte del Este is helemaal volgebouwd. De stad wordt omgeven door pijn- en eucalyptusbomen.

46.

Punta del Este (Uruguay)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

08:0017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (196)

Populair vakantieoord van Uruguay met lange witte stranden en bosgebieden in de omgeving.Punta del Este ligt ongeveer 145 km ten oosten van hoofdstad Montevideo. Het stadje heeft ongeveer 10.000 inwoners.In het begin van de 19e eeuw was het gebied rond Punta del Este nog een half verlaten streek. Dankzij de ligging op een schiereiland die de wateren van de Río de la Plata en de Atlantische Oceaan van elkaar scheiden, de meer dan 40 km lange prachtige witte stranden en bosgebieden in de omgeving heeft Punta del Este zich ontwikkeld tot een van de meest bekende strandoorden in Zuid-Amerika. Het lokt jaarlijks meer dan honderdduizend toeristen uit binnen– en buitenland.Punta del Este's skyline wordt overheerst door hoge gebouwen. Het beschikt over een zeer degelijke infrastructuur; de stad heeft twee luchthavens en een jachthaven waar bijna 500 schepen kunnen aanleggen, 100 hotels en restaurants, discotheken en vele casino's. De milde taksen die Uruguay vraagt zorgen er ook voor dat de stad een internationaal financieel centrum is wat beleggers over de hele wereld lokt.Het symbool van de stad is een hand die net boven het zand uitsteekt, op een van de stranden van de stad. De hand staat symbool voor het laatste lichaamsdeel dat van een drenkeling wordt waar genomen als hij aan het verdrinken is en is een eerbetoon voor alle mensen die voor de kust van de stad zijn omgekomen op zee.Punta Ballena, dat dichtbij de stad ligt is een uitstekende plek om walvissen van dichtbij te bestuderen en Isla de los Lobos in de thuishaven van een grote kolonie zeeleeuwen.

47.

op zee

48.

Itajaí (Santa Catarina, Brazilië)

Aankomst: 10:00

Vertrek: 19:00

10:0019:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (197)

De stad aan de monding van de gelijknamige rivier Itajaí heeft de grootste haven van Zuid-Brazilië. Itajaí heeft een uniek natuurlandschap en veel mooie stranden. De stad heeft een rijke erfenis van Duitse, Italiaanse en Portugese immigranten.

49.

Porto Belo (Brazilië)

Aankomst: 07:00

Vertrek: 17:00

07:0017:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (198)

‘Puerto Bello’ oftwel mooie haven, zo werd de baai genoemd door Columbus toen hij het in 1502 ontdekte. Tot de achttiende eeuw gebruikten de Spanjaarden Portobelo als haven die door de zilvervloot werd aangedaan. Het lag aan de zogenaamde ‘galeiroute’ waarlangs o.a. zilver, goud en smaragd vanuit de Spaanse koloniën naar Spanje werden vervoerd. Tegenwoordig is het een slaapstadje met tal van ruïnes zoals het fort San Lorenzo dat op de werelderfgoedlijststaat.Portobelo ligt zo’n 45 km ten noordoosten van de toegangspoort van het Panamakanaal.

50.

Santos (Brazilië)

Aankomst: 09:00

Vertrek: 19:00

09:0019:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (199)

Aan de voet van de bergketen Serra do Mar ligt de stad Santos met haar kleurrijke koloniale huizen. Het is de thuisbasis van FC Santos, de voetbalclub waar Pelé op 15-jarige leeftijd zijn voetbalcarrière begon. De Zuid-Amerikaanse stad ligt gedeeltelijk op het Braziliaanse (schier)eiland São Vicente en een deel op het vasteland. Het wordt omgeven door baaien en mangrovebossen en werd dankzij de export van koffie al snel de grootste en drukste havenstad van Zuid-Amerika. En dat niet alleen, van hieruit wordt suiker, sinaasappelen, bananen en katoen geëxporteerd.
Cruiseschepen meren aan in de haven van Santos, op loopafstand van het oude centrum. Het oude gedeelte van Santos ligt bij de riviermonding, terwijl in het nieuwere gedeelte langs de boulevard modernere architectuur is gebruikt. Bezoek in Santos het koffiemuseum, beklim de Monte Serrat voor een prachtig uitzicht of neem een kijkje bij het stadion Vila Belmiro. Een belangrijke toeristenpleister is Monte Serrat; de rotsachtige heuvel middenin de stad is te beklimmen via stenen trappen, maar er gaat ook een toeristentreintje. Boven bevinden zich het oude casino en een kerkje gewijd aan ‘Onze Lieve Vrouwe Mont Serrat’. Van hieruit hebt u een fantastisch uitzicht over de baai en het stadje.

In de keuken van de provincie São Paulo is de invloed van migranten goed merkbaar. Van pizza tot sushi: hier staan zowel typisch Europese en Afrikaanse als Japanse en gerechten uit het Midden-Oosten op de kaart. Proef van de typisch Portugese stoofschotel ‘feijoada’ of van de ‘Virado à Paulista’, waarbij rijst, bonen, varkenskotelet, worst, ei, kool, en banaan allemaal op één bord worden geserveerd. En aan de kust mogen uiteraard ook garnalen, krab, kreeft en vis niet ontbreken. Brazilië heeft bovendien haar eigen bier: ‘Chopp’

51.

Parati (Brazilië)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 18:00

08:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (200)

Parati ligt halverwege Santos naar Rio de Janeiro en heeft een bijna volledig bewaard gebleven oude stad uit de 17e eeuw. De geboorteplaats van de moeder van Thomas Manns bevindt zich in de stad en is een van de vele witte gebouwen met kleurrijke raam- en deurkozijnen. In de buurt van Parati vindt u een verscheidenheid aan natuurparken en het Mata Atlântica-regenwoud, met een kenmerkende flora en fauna en tal van watervallen.

52.

Ilha Grande (Brazilië)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 18:00

08:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (201)

Dit prachtige eiland kenmerkt zich door het grote aantal prachtige stranden en ligt op ongeveer 150 km van Rio de Janeiro. In het nationale park van Ilha Grande vind je brulapen, schildpadden en papegaaien. Talrijke dolfijnen uit Guyana stoeien in de wateren rond de eilanden. Voor een prachtig uitzicht dient u de 1.000 meter hoge berg Pico da Pedra D'Água te beklimmen, wat zeker de moeite waard is!

53.

Buzios (Brazilië)

Aankomst: 08:00

Vertrek: 18:00

08:0018:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (202)

Deze naam betekent: ‘Mossel’. Als een mossel zijn schelpen opent komt er een parel te voorschijn. Buzios heeft meerdere parels…
Buzios is het mooiste en het noordelijkste gedeelte van de Costa do Sol. Het stadje heeft 9000 inwoners en ligt 191 kilometer van Rio de Janeiro. Nergens aan de Braziliaans kust is het mooier. De bezoekers in Buzios komen en gaan, om later altijd weer terug te komen. Vele zijn ook gebleven. Er wonen vandaag de dag mensen van 50 verschillende nationaliteiten.
Buzios is zonder meer het meest favoriete plaatsje aan de Costa do Sol. Volgens de verhalen heeft Brigitte Bardot Buzios in de jaren zestig bekend gemaakt toen ze hier een aantal keren haar vakantie doorbracht. De naam ‘Brigitte Bardot’ was al genoeg om het toen nog vrij onbekende plaatsje bekend te maken. Er zijn twee versies over waarom Brigitte in Buzios was.
De bekendste vertelt dat een Argentijnse vriend haar uitgenodigd had om naar Buzios te komen. Dit klopt niet! De waarheid is dat het een idee was van Luis Reis.
Luis Reis had zoveel land in Buzios opgekocht als hij kon. Nadat Reis met een Franse dame was getrouwd bracht hij veel tijd door in Parijs. Hij kreeg een idee om zijn braak liggende bananenplantage weer nieuw leven in te blazen: hij betaalde Brigitte Bardot om haar vakantie in het Braziliaanse vissersdorp te vieren. Deze promotionele aktie heeft succes gehad.
Dat Brigitte onder de indruk was van Buzios en dat zij haar hotelkamer in het Pousada del Sol pas na een paar maanden verliet is weer een ander verhaal.
Sinds de komst van Brigitte heeft Armacao dos Buzios, de officiële naam, een spectaculaire ontwikkeling ondergaan. Luxe buitenhuizen en pousadas schoten uit de grond en exclusieve restaurants vestigden zich in het vissersdorpje.

54.

Rio de Janeiro (Brazilië)

Aankomst: 08:00

08:00
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (203)

God schiep de wereld in zeven dagen en besteedde daarvan twee dagen aan Rio”, zo luidt een bekend Braziliaans gezegde. Het reusachtige standbeeld Christus de Verlosser beschermt de stad met uitgestrekte armen. Het bijna 40 meter hoge beeld torent hoog boven de stad uit op de berg Corcovado.

Rio de Janeiro dankt haar naam aan een Portugese expeditie dat in 1502 dacht dat de baai een rivier was en het de ‘Rivier van januari’ noemde. Op de oevers en de heuvels rondom ontstond Rio de Janeiro dat van 1763 tot 1960 de hoofdstad van Brazilië was. De wijken worden met elkaar verbonden door bruggen en tunnels. De miljoenenstad staat niet alleen bekend vanwege haar geschiedenis, ritmische samba en beroemde stranden Copacabana en Ipanema, Rio heeft ook één van de grootste voetbalstadions ter wereld: het Maracanã stadion. Daarnaast bezoeken duizenden toeristen ieder jaar het carnaval van Rio, dat uitbundig wordt gevierd tijdens de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Andere bezienswaardigheden zijn de Pão de Açúcar (de suikerbroodberg) van waaruit u een prachtig uitzicht heeft, en Petrópolis wat zeer rijke koloniale geschiedenis heeft.

55.

Rio de Janeiro (Brazilië)

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (204)

God schiep de wereld in zeven dagen en besteedde daarvan twee dagen aan Rio”, zo luidt een bekend Braziliaans gezegde. Het reusachtige standbeeld Christus de Verlosser beschermt de stad met uitgestrekte armen. Het bijna 40 meter hoge beeld torent hoog boven de stad uit op de berg Corcovado.

Rio de Janeiro dankt haar naam aan een Portugese expeditie dat in 1502 dacht dat de baai een rivier was en het de ‘Rivier van januari’ noemde. Op de oevers en de heuvels rondom ontstond Rio de Janeiro dat van 1763 tot 1960 de hoofdstad van Brazilië was. De wijken worden met elkaar verbonden door bruggen en tunnels. De miljoenenstad staat niet alleen bekend vanwege haar geschiedenis, ritmische samba en beroemde stranden Copacabana en Ipanema, Rio heeft ook één van de grootste voetbalstadions ter wereld: het Maracanã stadion. Daarnaast bezoeken duizenden toeristen ieder jaar het carnaval van Rio, dat uitbundig wordt gevierd tijdens de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Andere bezienswaardigheden zijn de Pão de Açúcar (de suikerbroodberg) van waaruit u een prachtig uitzicht heeft, en Petrópolis wat zeer rijke koloniale geschiedenis heeft.

Overzicht standaard diensten

De reissom geldt per persoon en is inclusief:

  • Cruises

    • De cruise van Miami (VS) / naar Rio de Janeiro (Brazilië)
    • Alle havenbelastingen en taksen
    • Deelname van alle evenementen en de meeste faciliteiten aan boord
  • Selectie dranken aan boord

    • Alcoholisch Drankpakket1
    • Alle frisdranken aan boord
  • Fooien

    • Fooien aan boord
  • Catering aan boord

    • Alle maaltijden (specialiteitenrestaurants gratis)2
  • Bijzondere events aan boord

    • Gebruik van sportaanbiedingen
  • Service tijdens de reis

    • 24-uurs hutservice
  • Overige diensten

    • Gratis gebruik van de pendelbussen tussen het schip en het stadscentrum (indien beschikbaar)
  • Extra's

    • Gratis internet3
    • {1} excursietegoed per hut4
  • 1)Champagne, wijn en bier bij de maaltijden
  • 2)Restaurant La Reserve tegen betaling
  • 3)2 Internettoegangen per hut gedurende de gehele reis
  • 4)Geldig voor de eerste en tweede persoon in de hut

Cruise Travel biedt u de volgende extra’s aan:

  • Services

    • Service met persoonlijk contact
    • Onafhankelijk advies
    • 7 dagen per week bereikbaar
    • 24 u bereikbaar voor noodsituaties
    • Inclusief servicekosten
    • Inclusief Calamiteitenfonds

Boek nu bij ons en verdien Flying Blue Miles!

  • Dat is hoe het werkt

    • Geef uw Flying Blue nummer op tijdens het boekingsproces.
    • U ontvangt één mijl voor elke uitgegeven euro aan uw cruise.
    • De mijlen worden binnen een maand na uw reis aan uw Flying Blue account toegevoegd.

Niet inbegrepen zijn:

  • Persoonlijke uitgaven aan boord

  • Extra diensten zoals kapper, massages, etc.

  • Uitstapjes aan land, rondritten, tochten

  • Reisverzekeringen

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (205)
Pakket: Cruise All Inclusive Extra

In dit pakket zijn naast de standaard services geen extra’s inbegrepen.

Voor deze reis zijn de volgende Algemene voorwaarden van toepassing

Reisvoorwaarden:

Voor deze reis zijn de algemene voorwaarden en condities van de organisator van toepassing

Houdt u er rekening mee dat de weergegeven prijzen speciale tarieven zijn en onderhevig zijn aan speciale betalings- en annuleringsvoorwaarden. De weergegeven cruises, prijzen, vaarschema's etc. zijn niet bindend en kunnen gewijzigd worden door de rederij.

De reiziger is verplicht zich te houden aan de door de dienstverleners voorgeschreven maatregelen ter beheersing en bestrijding van de COVID-19 pandemie om de veiligheid van alle reizigers en medewerkers te waarborgen conform de richtlijnen van de overheid. Alle gevolgen die voortvloeien uit het niet naleven van de voorschriften, evenals kosten die nodig zijn om hieraan te voldoen (bijvoorbeeld verplichte PCR-test), zijn voor rekening van de reiziger.

Dekkenplan - Marina

Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (206)

Buitenhutten

C - Deluxe Ocean View Stateroom
Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (207)

De foto van deze hut geldt als voorbeeld en is voorbehouden van wijzigingen.

  • ca. 22 vierkante meter

  • Panaromisch raam (kamerhoog)

  • Queen-size prestige tranquility bed

  • Granieten badkamer met bad, douche, toilet

  • Föhn

  • Bvlgari Toiletartikelen

  • Badjas en slippers

  • Ontbijttafel

  • Bureau

  • Zitruimte

  • Kaptafel

  • Satelliet-tv, flatscreentelevisie

  • DVD-speler

  • Satelliet telefoon service en service voor mobiele telefoon

  • Minibar (alcoholvrije dranken inbegrepen)

  • Kluis

  • 24-uurs roomservice (gratis)

  • Voorkeursligging (midscheeps)

  • Voltage 110 - 220 volt

    • Balkonhutten

      B4 - Veranda Stateroom
      Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (208)

      De foto van deze hut geldt als voorbeeld en is voorbehouden van wijzigingen.

      • ca. 26 vierkante meter

      • Balkon met teakhouten en hoogwaardig meubilair

      • Queen-size prestige tranquility bed

      • Granieten badkamer met bad, douche, toilet

      • Föhn

      • Bvlgari Toiletartikelen

      • Badjas en slippers

      • Kledingkast

      • Ontbijttafel

      • Bureau

      • Zitruimte

      • Satelliet-tv, flatscreentelevisie

      • DVD-speler

      • Satelliet telefoon service en service voor mobiele telefoon

      • Minibar (alcoholvrije dranken inbegrepen)

      • Kluis

      • 24-uurs roomservice (gratis)

      • Voltage 110 - 220 volt

        • B3 - Veranda Stateroom
          Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (209)

          De foto van deze hut geldt als voorbeeld en is voorbehouden van wijzigingen.

          • ca. 26 vierkante meter

          • Balkon met teakhouten en hoogwaardig meubilair

          • Queen-size prestige tranquility bed

          • Granieten badkamer met bad, douche, toilet

          • Föhn

          • Bvlgari Toiletartikelen

          • Badjas en slippers

          • Kledingkast

          • Ontbijttafel

          • Bureau

          • Zitruimte

          • Satelliet-tv, flatscreentelevisie

          • DVD-speler

          • Satelliet telefoon service en service voor mobiele telefoon

          • Minibar (alcoholvrije dranken inbegrepen)

          • Kluis

          • 24-uurs roomservice (gratis)

          • Voltage 110 - 220 volt

            • B2 - Veranda Stateroom
              Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (210)

              De foto van deze hut geldt als voorbeeld en is voorbehouden van wijzigingen.

              • ca. 26 vierkante meter

              • Balkon met teakhouten en hoogwaardig meubilair

              • Queen-size prestige tranquility bed

              • Granieten badkamer met bad, douche, toilet

              • Föhn

              • Bvlgari Toiletartikelen

              • Badjas en slippers

              • Kledingkast

              • Ontbijttafel

              • Bureau

              • Zitruimte

              • Satelliet-tv, flatscreentelevisie

              • DVD-speler

              • Satelliet telefoon service en service voor mobiele telefoon

              • Minibar (alcoholvrije dranken inbegrepen)

              • Kluis

              • 24-uurs roomservice (gratis)

              • Voltage 110 - 220 volt

                • Suites

                  PH2 - Penthouse Suite
                  Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (211)

                  De foto van deze hut geldt als voorbeeld en is voorbehouden van wijzigingen.

                  • ca. 39 vierkante meter

                  • Privé balkon

                  • Queen-size prestige tranquility bed

                  • Badkamer met bubbelbad, douche, toilet

                  • Föhn

                  • Bvlgari Toiletartikelen

                  • Badjas en slippers

                  • De beste linnen lakens

                  • Inloopkast

                  • Woongedeelte met sofabed, eettafel

                  • Zitruimte

                  • Bureau

                  • iPad® op verzoek

                  • Notebook met toegang tot W-LAN

                  • Satelliet-tv, flatscreentelevisie

                  • DVD-speler

                  • Satelliet telefoon service en service voor mobiele telefoon

                  • Entertainment systeem

                  • Minibar (alcoholvrije dranken inbegrepen)

                  • Kluis

                  • Schoenenpoets-service

                  • 24-uurs butler service

                  • Exclusieve toegang tot de Executive Lounge met eigen concierge

                  • Fles champagne als welkomstcadeau

                  • Dagelijks verse canapés in de hut

                  • Strijkservice bij inscheping

                  • Voorrang bij inscheping en bagage aflevering

                  • Gratis Oceania Cruises draagtas

                  • Gratis toegang tot de Spa

                  • Voltage 110 - 220 volt

                    • PH1 - Penthouse Suite
                      Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (212)

                      De foto van deze hut geldt als voorbeeld en is voorbehouden van wijzigingen.

                      • ca. 39 vierkante meter

                      • Privé balkon

                      • Queen-size prestige tranquility bed

                      • Badkamer met bubbelbad, douche, toilet

                      • Föhn

                      • Bvlgari Toiletartikelen

                      • Badjas en slippers

                      • De beste linnen lakens

                      • Inloopkast

                      • Woongedeelte met sofabed, eettafel

                      • Zitruimte

                      • Bureau

                      • iPad® op verzoek

                      • Notebook met toegang tot W-LAN

                      • Satelliet-tv, flatscreentelevisie

                      • DVD-speler

                      • Satelliet telefoon service en service voor mobiele telefoon

                      • Entertainment systeem

                      • Minibar (alcoholvrije dranken inbegrepen)

                      • Kluis

                      • Schoenenpoets-service

                      • 24-uurs butler service

                      • Exclusieve toegang tot de Executive Lounge met eigen concierge

                      • Fles champagne als welkomstcadeau

                      • Dagelijks verse canapés in de hut

                      • Strijkservice bij inscheping

                      • Voorrang bij inscheping en bagage aflevering

                      • Gratis Oceania Cruises draagtas

                      • Gratis toegang tot de Spa

                      • Voltage 110 - 220 volt

                        • Voorsteven

                          Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (213)

                          Achtersteven

                          Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (214)

                          Klantbeoordelingen - Marina

                          247 Beoordelingen

                          4,3 / 5 Buitengewoon

                          Details van de totale beoordeling

                          4,6 / 5 Schip algemeen

                          4,5 / 5 Hut

                          4,6 / 5 Culinair

                          3,3 / 5 Entertainment

                          3,7 / 5 Sport

                          3,8 / 5 Wellness & spa

                          4,4 / 5 Service / In- en uitcheck

                          Aantal aanbevelingen

                          91,5%

                          Alle opmerkingen

                          5 Sterren

                          48.2% 5 Sterren

                          x 119
                          4 Sterren

                          46.2% 4 Sterren

                          x 114
                          3 Sterren

                          5.3% 3 Sterren

                          x 13
                          2 Sterren

                          0.4% 2 Sterren

                          x 1

                          247 klant evaluaties4,3 / 5 Buitengewoon

                          Wereldcruise Cruisereizen - cruise aan boord van de Marina , van Miami (VS) tot Rio de Janeiro (Brazilië) (2024)
                          Top Articles
                          Latest Posts
                          Article information

                          Author: Domingo Moore

                          Last Updated:

                          Views: 6284

                          Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

                          Reviews: 88% of readers found this page helpful

                          Author information

                          Name: Domingo Moore

                          Birthday: 1997-05-20

                          Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

                          Phone: +3213869077934

                          Job: Sales Analyst

                          Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

                          Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.