Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (2024)

Een rondreis in het zonnige Florida is de ultieme vakantie. Wat moet je allemaal regelen voor je reis naar Florida? Dit zijn de beste Florida tips.

Inhoud verberg

1 Boek je een pakketreis of ga je alles zelf boeken?

2 Hoe kom je in Florida?

3 Kies je voor een rondreis of blijf je op een plek?

4 Wat is een mooie route voor Florida?

5 Wat is de beste reistijd voor Florida?

8 Excursies

9 Florida bezienswaardigheden

10 Boek je reis naar Florida

11 Wil je meer lezen over Florida?

Boek je een pakketreis of ga je alles zelf boeken?

Er zijn ontzettend veel aanbieders die een complete rondreis in Florida aanbieden, maar is dat echt nodig? Er zijn veel voor- en nadelen om een pakketreis te boeken of alles zelf te regelen. Persoonlijk vind ik het erg fijn om zelf mijn vervoer en accommodaties te regelen, dan heb ik veel keuze. Dit kan tijdrovend zijn, maar extra voorpret is ook leuk toch? Wil je ook graag zelf je vakantie in Florida regelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan mijn artikel: Stappenplan voor je reis naar Florida.

Wil je toch liever een pakketreis boeken? Dan kun je dat doen bij bijvoorbeeld TUI.

Hoe kom je in Florida?

Ga je zelf je reis regelen, dan is het verstandig om allereerst een vliegticket te boeken naar Florida. Wat kost een vliegticket naar Florida? Dat is een kwestie van zoeken, geduld hebben en toeslaan op het juiste moment. Natuurlijk is een ticket tijdens het hoogseizoen (zomervakantie en de kerstvakantie) duurder dan in de rest van het jaar. Maar als je goed zoekt, zou je tickets kunnen vinden van rond de €400 (en €500-€600 voor het hoogseizoen).

Zelf zoek ik altijd vluchten via Google Flights (dan heb je een handig kaartje waar je meteen ziet wat de goedkoopste luchthavens zijn) en boeken doe ik meestal via Skyscanner. In mijn ervaring is vliegen op Miami, Fort Lauderdale, Orlando en Tampa het voordeligst, maar blijf ook kijken naar andere luchthavens.

ESTA

Voor een reis naar Amerika van minder dan 90 dagen moet je een ESTA aanvragen. Doe dit op tijd (uiterlijk twee weken van tevoren) zodat je zeker weet dat je op vakantie kunt gaan. Je kunt het beste een ESTA aanvragen via de officiële website.

Kom je er niet helemaal uit? Lees dan: Hoe vraag je een ESTA aan?.

Kies je voor een rondreis of blijf je op een plek?

Een Florida vakantie kan op verschillende manieren. Veel mensen kiezen voor een rondreis en maken een mooie roadtrip door de staat. Maar je kunt er ook voor kiezen om op een plek te blijven. Ik heb beide manieren gedaan en kan ze allebei aanbevelen. Als je besluit om op een plek te blijven, dan zou ik aanraden om dit in Orlando te doen. Dit ligt erg centraal, vanaf hier kun je zowel de mooie stranden, natuurparken als attractieparken bezoeken.

Wat is een mooie route voor Florida?

Als je besluit om een roadtrip te maken in Florida, dan is het goed om een rondje te maken vanaf Orlando of Miami. Als je de kustlijn volgt, dan is het makkelijk om een mooie route samen te stellen. Zo kun je vanaf Miami makkelijk via de Florida Keys en de Everglades langs de Golfkust naar Orlando. In dit artikel deel ik mijn route voor twee weken in Florida, met daarbij tips voor accommodaties.

Wat is de beste reistijd voor Florida?

Je kunt Florida het hele jaar bezoeken, maar in sommige maanden is het qua weer een stuk fijner dan in andere maanden. Zo is het tussen juni en december orkaanseizoen, waardoor het heel warm en benauwd kan worden. Daarnaast kun je in die periode ook een paar flinke buien en stormen verwachten. Meestal valt het wel mee en regent een uur per dag erg hard en is het voor de rest behoorlijk zonnig.

Daarbuiten zijn de temperaturen in Florida erg aangenaam. Wel kan het erg druk worden in de kerstvakantie en in de maand maart in verband met Spring Break.

Lees ook: De beste tijd om naar Florida te gaan: overzicht per maand

Praktische Florida tips: vervoer, verblijf, geldzaken, eten & shoppen

Wil je alles weten over vervoer in Florida, waar je het beste kunt overnachten en andere praktische zaken? Lees snel verder.

Vervoer

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (1)

Openbaar vervoer

Hoewel je voor een vakantie in Amerika het beste altijd een auto kunt huren, kun je uiteraard ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Miami heeft bijvoorbeeld goede busverbindingen en het is makkelijk om hier gebruik van te maken. Routes en verbindingen vinden op Google Maps.

Voor de langere afstanden kun je ook gebruik maken van Greyhound of Flixbus. Die laatste heeft een website die erg makkelijk in gebruik is. Een enkele reis van Miami naar Orlando kun je al kopen voor €8,50.

Huurauto in Florida

Als je een rondreis in Florida gaat maken is het altijd verstandig om een auto te huren. Je kunt bijna overal gratis parkeren (behalve in Miami Beach, Key West en de pretparken in Orlando) en je komt overal. En het scheelt natuurlijk ook dat je niet te veel hoeft te sjouwen als je flink hebt geshopt!

Als je een auto gaat huren is het verstandig om deze van te voren te reserveren, hier bespaar je namelijk honderden euro’s mee. Ik heb de beste autodeals tot nu toe gevonden via deze websites: AutoEurope en Alamo. Bij beide websites zijn verzekeringen inclusief.

Let op: op een aantal plaatsen in Florida zijn tolwegen (vooral rondom de grote steden). Soms betaal je dit via het bedrijf waar je je auto verhuurt en kun je doorrijden via de Sunpass lane (zoek dit van te voren uit). Maar je kunt ook zelf kwartjes sparen en daarmee betalen of met je creditcard.

Verblijf

Er zijn in Florida ontelbaar veel motels/hotels te vinden, van fout motel aan de snelweg tot een megaluxe resort. Reserveren is verstandig als je op een specifieke locatie wilt slapen, bijvoorbeeld South Beach in Miami of op de Florida Keys (let op; dit zijn ook meteen de duurste locaties om te slapen in Florida). Voor de rest kun je lekker op de bonnefooi (vooral in de zomer, dan is het laagseizoen).

Low budget: hostels & kamperen

Heb je een beperkt budget voor je vakantie in Florida? In de grote steden (Miami en Orlando) kun je nog wel een paar hostels vinden, maar daarbuiten wordt het lastig. Een andere budgetoptie is kamperen. Kamperen in Amerika is anders dan in Europa, zo heb je veel meer ruimte en sta je midden in de natuur. Je kunt o.a. kamperen in een van de vele State Parks in Florida.

Hotels

Het meest gebruikelijke is om tijdens een roadtrip in Florida te overnachten in hotels. Het is supermakkelijk om vooraf een kamer te reserveren via Booking.com. Als je zelf een rondreis plant, dan zou ik sowieso vooraf een hotel boeken voor Miami Beach en Key West. Hier zijn de hotels het duurst en hoe eerder je boekt, hoe meer keus je hebt.

Voor veel andere locaties kun je gewoon op de bonnefooi gaan. Je kunt bij een hotel vragen naar de walk in rate (dat is vaak lager dan je op de website ziet) of onderweg één van de vele couponboeken pakken en kijken of er mooie aanbiedingen zijn voor een hotel. Zo sliepen wij in dankzij een coupon voor $50 in een 3* Best Western mét ontbijt in Naples. Koopje toch?

Huur je eigen villa met zwembad!

Ook heel leuk in Florida: huur je eigen villa met zwembad! Als je dit voor een week of langer doet, is het zelfs in de meeste gevallen goedkoper dan een hotel. En dan heb je drie slaapkamers, een woonkamer, een gigantische keuken, twee badkamers en een zwembad. Betaalbare villa’s vind je vooral in Cape Coral aan de Golfkust en in Kissimmee bij Orlando. Een villa kun je reserveren via Booking.com of VRBO.

Geld

Wat kost een rondreis in Florida? Kun je overal pinnen? Heb je een creditcard nodig?

Wat kost een rondreis in Florida?

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt, dus er is niet echt een eenduidig antwoord op deze vraag te geven. In mijn artikel Kosten rondreis Florida deel ik een overzicht van de meest gebruikelijke kosten. Voor een reis van twee weken hou ik zelf altijd ongeveer €1000 per persoon per week aan. Daar zit alles bij in, dus ook vliegtickets, autohuur, verblijf en pretparktickets.

Pinnen & contant geld

Met je bankpas kun je op veel plekken in Florida pinnen. Let op dat je het bij een bank doet, dan betaal je geen extra commissie over de wisselkoers. Soms zie je in een winkel een kleine pinautomaat staan, bij die automaten betaal je nog $5 extra aan administratiekosten. Ook leuk om te doen: pinnen via een drive-thru! Zorg er trouwens wel voor dat je je pinpas ‘aan’ zet voor betalingen in Amerika.

Creditcard

In Amerika is het een must om een creditcard te hebben, daarmee kun je echt overal betalen. Ook heb je een creditcard nodig als je een auto huurt in Florida, daar wordt namelijk borg op ingehouden. Zelf heb ik zowel een Mastercard via ICS cards (lage kosten) en een Flying Blue American Express. Met die laatste spaar je Flying Blue Miles bij elke transactie en die miles kun je inwisselen voor vliegtickets. Voor elke nieuwe klant is er ook altijd een leuke welkomstbonus (soms zelfs 20.000 miles, daarmee kun je al een gratis vlucht binnen Europa maken), dus het is zeker aan te raden om dit uit te zoeken en te regelen voor je reis.

Eten

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (2)

Er zijn er veel restaurantketens in Amerika waar je heerlijk kunt eten. En dat is in Florida niet anders! Mijn favorieten? TGI Fridays, Longhorn Steakhouse en de Cheesecake Factory. Die laatste heeft enorme porties, dus neem vooral de helft mee naar huis (je kunt hier met gemak twee dagen van eten). En vergeet niet om een cheesecake te proeven, die zijn overheerlijk!

Meld je van te voren aan voor de nieuwsbrieven van diverse restaurantketens, dan krijg je vaak een coupon in je mailbox voor een gratis voorgerecht. Altijd mooi meegenomen!

Shoppen

Ook veelvuldig aanwezig in Florida: malls! Er zijn zowel outlets als gewone malls, je kunt je creditcard flink laten wapperen. En de prijzen liggen over het algemeen een stuk lager dan in Nederland (zelfs met de huidige koers van de dollar). Vaak is er sale, met kortingen tot 70%. En daarnaast kun je ook veel gebruik maken van coupons, waardoor je nog wat korting op korting krijgt.

Bewaar trouwens altijd de bonnetjes van je aankopen (ook bij restaurants), dit is namelijk vaak een coupon waardoor je ook weer korting krijgt voor een volgende bezoek aan dezelfde winkel.

Pretparken

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (3)

In Florida zijn veel pretparken te vinden. Orlando noemen ze ook wel de Themepark capital of the World. Disney World (vier parken + twee waterparken) beslaat alleen al een gebied zo groot als de provincie Utrecht. Daarnaast heb je ook Seaworld (+ waterpark) en twee verschillende Universalparken (+ waterpark). Meer dan genoeg te doen als je fan bent van pretparken!

De prijzen liegen er niet om, een dagbezoek kost al gauw €100. Gelukkig zijn er genoeg websites die passen voor meerdere dagen aanbieden of combinatiepassen. Ik bestel mijn pretparktickets voor Florida via de website AttractionTickets.com, goede prijzen en de kaarten worden kosteloos toegezonden. Als je geluk hebt, krijg je er ook nog een leuk extraatje bij.

Excursies

Naast de pretparken zijn er nog veel andere toffe excursies die je kunt doen in Florida. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Airboat tour in de Everglades
  • Dolfijnen spotten in Naples
  • Snorkelen met manatees in Crystal River
  • Jetskiën bij Key West
  • Bezoek een basketbalwedstrijd

De mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk het aanbod en vergelijk prijzen op Get Your Guide.

Florida bezienswaardigheden

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Florida? Ik kan je in ieder geval deze vijf plekken aanraden voor een eerste bezoek:

Florida Keys

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (4)

De Florida Keys is echt een paradijs in Florida. De roadtrip over de Overseas Highway met vele bruggen is al een bezienswaardigheid op zicht. En je moet helemaal doorrijden tot het einde, want Key West is heel iets anders dan de rest van Florida. Het heeft een heerlijk relaxte Caribische vibe. Veel palmbomen, leuke restaurants en prachtige zonsondergangen.

Miami

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (5)

Miami is een van de leukste steden in Amerika. Vooral Miami Beach is een eye catcher, met de art deco hotels op Ocean Drive. Ook barst het hier van de leuke eettentjes en barretjes, met de grootste co*cktails die je ooit zult drinken. Het strand is erg aangenaam na een lange dag rondslenteren.

Pretparken in Orlando

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (6)

Voor mensen zijn de pretparken in Orlando de hoofdreden van hun vakantie in Florida. Mijn persoonlijke guilty pleasure: Harry Potter. En laten ze nou in Orlando Hogwarts (Universal Islands of Adventure) en Diagon Alley (Universal Studios) levensecht hebben nagebouwd. Fantastisch!

Everglades National Park

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (7)

In Florida zijn drie verschillende nationale parken, waarvan Everglades National Park het meest bekend is. Het is een groot moeraslandschap en de kans is groot dat je hier alligators ziet. Oppassen dus! Vergeet ook niet om deet (of een andere muggenspray) mee te nemen, want hier zijn ook veel muggen. Wil je een tour doen met een airboat? Dan is het aan te raden om dit te doen in Everglades City.

Florida’s Golfkust

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (8)

Florida’s Golfkust is een waar vakantieparadijs voor iedereen. Naast prachtige stranden, zijn hier diverse natuurparken om lekker te wandelen. Ook komen cultuurliefhebbers in deze regio aan hun trekken, door de vele bijzondere musea. Het Dalí museum in St. Petersburg is echt een aanrader.

Boek je reis naar Florida

Dit zijn al mijn tips voor een rondreis in Florida. Mis je nog wat of heb je vragen? Laat het weten door een berichtje achter te laten onder dit artikel.

Heb je zin om een vakantie naar Florida te boeken? Dan is hier nog een overzicht met handige websites voor het boeken van je reis op een rij:

  • CheckSkyscannervoor het vinden van de goedkoopste vliegtickets.
  • Om de goedkoopste huurauto te vinden is het een kwestie van veel vergelijken. Zelf gebruik ik meestalAlamoofSunny Cars.
  • Overnachtingen boek je het makkelijkst viaBooking.com(hotels, hostels, appartementen) ofVRBO(voor bijzondere accommodaties).
  • Vergeet je reisverzekering niet! Die vanAllianzheeft bijvoorbeeld goede voorwaarden en is niet duur.
  • Het hebben van een creditcard is een must tijdens een reis in Florida. Via ICS cards heb je regelmatig goede deals voorVISAenMastercard. Zelf heb ik eenFlying Blue American Express. Zo verzamel ik meteen Flying Blue Miles (die ik in kan wisselen voor vliegtickets) en bij de Gold card is ook een goede reisverzekering inbegrepen. Als je je aanmeldtvia deze linkkrijg je een hele mooie welkomstbonus!
  • ViaGet Your Guidekun je leuke tours en rondleidingen boeken.
  • De beste deals voor pretparktickets vind je viaAttractionTickets(een Duitse website die ik zelf vaak heb gebruikt).
  • Vind je het niet fijn om alles zelf te boeken en laat je het liever doen? Er zijn diverse reisbureaus waar je terecht kunt voor een pakketreis Florida. Dit zijn o.a.:
    • TUI– vliegticket & accommodatie.
    • Tenzing Travel– geweldige autorondreis in Florida.
    • Travelhome– maak een rondreis met de camper in Florida.
    • Riksja Travel– mooie rondreizen die ook geschikt zijn voor kinderen.

Florida Roadbook

Heb je behoefte aan een persoonlijke reisgids die helemaal is afgestemd op jouw reis? Voor deze Florida roadtrip van 2 weken heb ik een Florida roadbook gemaakt. Wat staat hier zoal in?

  • Routekaartjes van deze Florida roadtrip.
  • Informatie over alle plekken die je bezoekt en een korte opsomming van alle bezienswaardigheden.
  • Praktische tips voor een reis naar Florida.
  • Invulvelden waar je o.a. informatie over je hotels en vluchten op kunt schrijven.
  • Een handige checklist en een paklijst.

Het Florida roadbook is te koop voor een klein prijsje (en in 2022 krijg je maar liefst 50% korting!)

Mocht je niet exact deze route aan willen houden, dan zijn er ook losse bouwstenen te koop. Op deze manier kun je op een hele makkelijke manier zelf je roadbook samenstellen!

Dit roadbook en de bouwstenen zijn makkelijk uit te printen en daardoor zo mee te nemen op reis!

Wil je meer lezen over Florida?

Heb je zin in een Florida vakantie? Vergroot je vakantievoorpret met deze reisgidsen:

Capitool Reisgids Florida

ANWB wereldreisgids – Florida

Daarnaast kun je op deze website ook veel informatie vinden over een reis naar Amerika. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

  • Typisch Amerikaans: 30 dingen die je alleen in Amerika ziet
  • Bucket list: de mooiste plekken in Amerika

Dit artikel verscheen voor het eerst in januari 2016. Laatste update met nog meer tips: januari 2022.

Amerika Florida rondreis

Florida tips! De ultieme gids voor je vakantie in de sunshine state (2024)

FAQs

Is Florida considered the Sunshine State? ›

Florida's nickname is The Sunshine State, and it was adopted officially by Florida legislature in 1970. Florida population has grown until it is the 3rd most-populated state in the country, and it's beautiful sandy beaches and warm climate draw thousands of tourists every year.

What is Florida's state name? ›

Florida with its sunny days and picturesque beaches is known as the Sunshine State. Alabama's nickname is related to its central location among the states of the Deep South.

What is the sunshine Rule in Florida? ›

Florida's Government-in-the-Sunshine law provides a right of access to governmental proceedings at both the state and local levels. It applies to any gathering of two or more members of the same board to discuss some matter which will foresee ably come before that board for action.

What city in Florida gets the most sun? ›

St. Pete holds a Guinness World Record for logging the most consecutive days of sunshine—a stretch that began in 1967 and lasted 768 days.

What is the nickname for people from Florida? ›

Florida. People who live in Florida are called Floridians and Floridans.

What are people from Florida called? ›

Florida (FL)

The sunshine state is home to a population of Floridians.

What is Florida number 1 in? ›

Florida Rankings
Crime & Corrections#17
Education#1
Fiscal Stability#13
Health Care#27
Infrastructure#14
3 more rows

Why is Florida known as the Sunshine State? ›

Also known as the Sunshine State, Florida is famous for its warm and sunny weather and beautiful landscape. Native Americans were the earliest inhabitants of Florida.

Why is Florida not the Sunshine State? ›

Florida Legislature officially adopted the nickname “The Sunshine State” in 1970. But wait – the state of New Mexico has more days of sunshine per year than us! They were stamping the claim on their license plates decades before we ever did.

What makes Florida the Sunshine State? ›

Everyone knows that Florida is called the Sunshine State. It gets, on average, 230 days of sunshine a year, which is enough sunshine to make solar power in Florida a very logical investment.

Why is Florida called the sunshine? ›

Florida is called the 'Sunshine State' because of its abundant sunshine and warm temperatures. The nickname "Sunshine State" was officially adopted in 1970 and has been used ever since.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5726

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.