De beste remblokken voor racefietsen: en hoe je ze lang mee kunt laten gaan | Fietser (2024)

Ze zijn misschien niet glamoureus, maar remblokken zijn echt essentieel. En alleen omdat niemand naar ze verlangt, wil dat nog niet zeggen dat je moet bezuinigen op je volgende paar.

Dus of je nu wilt vervangen of upgraden, bekijk onze gids met de beste remblokken voor racefietsen op de markt. Controleer gewoon of je het juiste type selecteert dat past bij standaard remblokken van aluminium of chique koolstofvezel.

Hier zijn de beste remblokken voor racefietsen op de markt

Racefiets remblokken voor lichtmetalen velgen

Shimano BR-5800 patroontype

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (1)

Als je fiets al Shimano-remblokken heeft, is dat geweldig. Koop gewoon de bijpassende vervangende inzetstukken. Er is echter geen reden waarom u de prestaties van uw bestaande niet-Shimano-systeem niet ook kunt verbeteren door deze in te wisselen.

Afkomstig uit de middenklasse 105-groep van het merk, lopen ze een voorsprong op de meeste merkloze alternatieven. Dit betekent niet alleen beter remmen en minder slijtage aan uw velgen, maar als het tijd is om ze te vervangen, plaatst u gewoon nieuwe inzetstukken in de holsters. Goedkoper en gemakkelijker.

Kool Stop Dura 2

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (2)

Het is onder fietsmonteurs bekend dat Kool-Stop geen enkel duff-pad maakt. Ze zijn vrijwel allemaal goed. De standaard wegpads zijn de Dura 2-modellen.

gerelateerde berichten

Beste ideeën voor fietsenstalling: slimme manieren om uw fiets op te bergen en tentoon te stellen

Hoe u kunt voorkomen dat velgremmen piepen

Verkrijgbaar in de standaard zwarte compound, zachtere zalm of een combinatie van beide, ze bieden allemaal uitstekend remvermogen en zijn zacht voor uw velgen. Gezien de ruim bovengemiddelde houdbaarheid gaat onze voorkeur uit naar de zachtste zalmsoorten.

WinkelKool-StopbijSJS-cycli

SwissStop Flash Pro BXP-legering

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (3)

Minder duur dan de koolstofcompound-pads van SwissStop, maar nog steeds niet goedkoop. Gelukkig zijn de prestaties van de legering-compatibele BXP-pads van topklasse.

Ze zijn merkbaar krachtiger dan goedkopere alternatieven en ook vriendelijker voor je velgen.

Ashima 3-functie

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (4)

De lip aan de rand is bedoeld om vuil van je velg te verwijderen. Het lichaam heeft ook kanalen om de koeling te bevorderen en water te verdrijven. Goede modulatie en kracht worden gecompenseerd door een snellere slijtage.

Ontworpen voor standaard aluminium velgen, dit is een budgetoptie die redelijk genoeg is.

Koop nu als systeem vanTrezvoor£ 15,48

Koop nu alleen als inzetstukken vanTrezvoor£ 5,99

Racefiets remblokken voor carbon velgen

SwissStop Flash Pro Geel King Carbon

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (5)

Een hoogwaardige compound exclusief voor carbonwielen. Topremkracht bij zowel nat als droog weer met superieure modulatie en minimale hoeveelheden slijtage of warmteontwikkeling.

Duur, maar een waardevolle investering. Makkelijk op de velgen en biedt vertrouwenwekkende kracht onder alle omstandigheden, veel gevoel bij de hendels en een stille werking.

Prime Carbon Pro velgremblokken

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (6)

Wanneer het tijd is om uw fiets een onderhoudsbeurt te geven, zal deze bundel van vier remblokken beide uiteinden van uw fiets repareren zonder al te veel geld te kosten.

Uiteraard heb je de reeds bestaande houders nodig, maar aangezien ze zijn ontworpen voor carbonvelgen, kunnen we dat waarschijnlijk als gelezen beschouwen. Veel beter dan sommige goedkope alternatieven, ze worden ook aanbevolen voor Wiggle's lijn lichtgewicht Prime carbonwielen.

Koop nu vanafWiebelenvoor£ 12,99

Azteekse koolstof

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (7)

Hoewel het een beetje vreemd is om op zoek te gaan naar de goedkoopste pads voor je dure carbonvelgen, is er weinig mis met deze budgetinzetstukken van Aztec. De eerste keer dat je aan de hendel trekt, onthult een behoorlijke beet, waarbij er weinig wordt weggegeven zodra de regen begint.

Een stille artiest, we waren onder de indruk gezien hun lage kosten.

Koop nu bij Tredz voor £ 4,79

Onderhoudstips voor remblokken

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (8)

1. Als uw pads overmatig versleten zijn, zijn ze alleen goed voor de prullenbak. Bij sommige remblokken is op de zijkant een slijtlijn gemarkeerd. Controleer dit als ze nieuw zijn. Als u er geen kunt zien, zorg er dan voor dat er een absolute minimale diepte van 2,5 mm materiaal overblijft buiten de holster waarin de elektroden passen.

2. Draai de bevestigingsschroef aan de achterkant van de houder los en schuif het kussen eruit. Controleer op metaaldeeltjes in de pad; kies er een uit met een scherp puntig instrument. Als het oppervlak ongelijkmatig versleten is of door overmatige hitte verglaasd is, kunt u de toplaag eraf schuren met een vijl.

3. Het heeft geen zin om schone remblokken en vieze velgen te hebben. Controleer eerst of de velg niet overmatig versleten is; het remspoor moet vlak zijn en niet hol. Als ze veilig zijn, maak ze dan schoon met een niet-olieachtig oplosmiddel zoals zeepsop en veeg ze vervolgens snel af met een schuursponsje en wat chirurgische spiritus.

Een geschiedenis van het eenvoudige remblok

The best road bike brake pads: Plus how to make them last | Cyclist (9)

De fiets zoals wij die kennen is niet volledig gevormd ontstaan. De langzame mutatie van een rollend houten frame en wielen zonder ketting naar het ontwerp dat we vandaag de dag kennen, vergde veel verschillende technologische sprongen, zelfs voordat het remblok arriveerde.

Het is altijd de velgtechnologie geweest die veranderingen heeft gedicteerd in de materialen die voor remblokken worden gebruikt. In 1934 creëerde de Franse velgenfabrikant Mavic de aluminium ‘Dura’-velg, een buisvormige buis met oogjes die het ontwerp van racesturen voor de rest van de eeuw zou bepalen.

Vanaf dat moment werden remblokken van rubbercompound en aluminium velgen de norm.

Hoewel de remblokken er uiterlijk nog steeds hetzelfde uitzien als toen, heeft de technologie in feite een lange weg afgelegd. Lichtmetalen velgen, en meer recentelijk carbonvelgen, hebben makers gedwongen hun originele rubberverbindingen opnieuw te ontwerpen.

Tegenwoordig wordt een hele reeks geheime vulstoffen en additieven gebruikt om de eigenschappen van het materiaal te wijzigen, afhankelijk van de toepassing, waarbij elk merk angstvallig de exacte samenstelling van zijn formule bewaakt.

In de mix

‘De prestaties van een materiaal hebben alles te maken met de ingrediënten; het lijkt een beetje op een cakemix’, zegt Blackman. ‘We hebben vele jaren besteed aan het formuleren en verbeteren van de recepten. Materiaal is essentieel, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak van de pad vrij is van vuil. Het ontwerp van onze pads zorgt ervoor dat ze zelfreinigend zijn, waardoor wordt voorkomen dat er korrels in het oppervlak terechtkomen en krassen in de randen veroorzaken.’

Dit is vooral belangrijk geworden met de komst vanvelgen van koolstofvezel, die tijdens het remmen een veel grotere hoeveelheid warmte kan genereren en opslaan. ‘Vroeger werkten aluminium velgen in ons voordeel door de opgebouwde warmte af te voeren, maar op carbon en andere exotische wielen moeten we de hitte bestrijden met verschillende compoundmengsels.’

Carbon remsporen zijn een gemiddelde en moeilijke ondergrond om op te remmen. ‘Verschillende koolstofsoorten en harsen zorgen voor verschillende resultaten tijdens het remmen, dus de techniek van de rijder is nog belangrijker.’

Pads uit koolstofcompound zijn ontworpen om deze hogere temperaturen te weerstaan. Naast extreme hitte moeten compatibele remblokken ook voldoen aan de verschillende eisen die specifiek zijn voor carbon remsporen, die enorm schurend kunnen zijn. Compatibele remblokken zijn meestal gemaakt van een minder agressief materiaal, wat de reden is dat standaard remblokken vaak te stevig zijn bij gebruik met carbonvelgen. Het is van cruciaal belang om de juiste pad voor de klus te kiezen.

Samen met carbonvelgen en lange afdalingen die je remblokken koken, is de andere gemeenschappelijke vijand van beter remmen de regen. ‘Nat weer vergroot de remweg tijdens het remmen’, zegt Watson. ‘Iedereen denkt dat het gewoon water op de velgen is, maar motorolie en andere verontreinigingen drijven op water dat van de weg stroomt en komen op je remsporen terecht.’

En als de remblokken eenmaal vervuild zijn, kunnen ze snel in dure wielen terechtkomen, dus zorg ervoor dat je zowel de remblokken als de velgen schoon houdt. ‘Een schone velg zonder bramen is erg handig. Controleer vóór elke rit de werking van de remblokken en zorg ervoor dat er geen wegresten in de remblokken zitten’, zegt Blackman.

‘Als je last hebt van glazuur, kunnen de pads licht geschuurd worden om ze weer op volle kracht te brengen. Als uw velg eerder is beschadigd, kunt u het velgoppervlak reinigen met fijn schuurpapier of schuursponsje en ontsmettingsalcohol.’

Ze zijn misschien niet sexy, maar door te begrijpen hoe je remblokken werken en ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn, kun je beter remmen en blijf je veilig. Zodat jij zo snel kunt gaan als je durft, veilig in de wetenschap dat ze je zullen vertragen wanneer dat nodig is.

De beste remblokken voor racefietsen: en hoe je ze lang mee kunt laten gaan | Fietser (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5699

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.